05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Wildcards voor Rus en Griekspoor

03/06/18, 08:57 | Meer van: ,

Arantxa Rus en Tallon Griekspoor hebben een wildcard voor het hoofdschema van het Libéma Open ontvangen.

Rus staat momenteel op de 106de plaats op de wereldranglijst en haalde afgelopen week via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi van Roland Garros, waarin Sloane Stephens in de eerste ronde te goed was. Na vijf jaar afwezigheid op Grand Slamniveau maakt de 27-jarige speelster uit Monster ook haar opwachting op Wimbledon.

Vorig jaar was Rus goed op dreef op het Brabantse gras. De nummer twee van Nederland bereikte de kwartfinale, waarin latere finaliste Natalia Vikhlyantseva haar wist af te stoppen.

De 21-jarige Griekspoor maakte vorig jaar zijn debuut in Rosmalen. De op gras goed uit de voeten kunnende Vasek Pospisil was toen de speler uit Nieuw-Vennep de baas. De Nederlandse nummer twee is op plaats 229 terug te vinden op de wereldranglijst.

Kwalificaties
De wildcards voor het kwalificatietoernooi gingen naar Lesley Kerkhove, Rosalie van der Hoek, Kelly Versteeg en Urszula Radwanska. De zus van wereldtopper Agnieszka Radwanska is op de weg terug van lang blessureleed en stond al eens op de 29ste plaats op de wereldranglijst. De jonge Russin Anna Kalinskaya schuift middels een wildcard rechtstreeks door naar het hoofdtoernooi.

Nederlands Kampioen van 2016 Botic van de Zandschulp en Miliaan Niesten hebben een wildcard voor het kwalificatietoernooi van het mannentoernooi.

Dubbels
Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs hebben als team een wildcard voor het hoofdtoernooi van het dubbelspel gekregen. De Nederlandse speelsters zullen in het enkelspel zich via het kwalificatietoernooi proberen te plaatsen voor het hoofdschema.

Eerder was al bekendgemaakt dat Lleyton Hewitt zal aantreden in het dubbelspel. Samen met zijn landgenoot Alex Bolt zal de voormalig nummer één van de wereld in het enkelspel een koppel vormen.