8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens toont opnieuw goede vorm, Vandeweghe exit

31/05/18, 17:55 | Meer van:

In de tweede ronde op Roland Garros heeft Kiki Bertens met duidelijke cijfers gewonnen van Aliaksandra Sasnovich. De nummer één van Nederland was met 6-4 6-2 te sterk voor de speelster uit Minsk.

In de derde game van de partij wist Bertens met enige hulp van Sasnovich de servicegame van de Wit-Russische af te pakken. Deze break bleek uiteindelijk voldoende om de eerste set met 6-4 binnen te slepen. Na de ace op setpoint kwam er een luide kreet uit de mond van Bertens, die twee punten daarvoor nog haar racket liet kennis maken met het gravel van baan 9.

Het tweede bedrijf startte iets later, omdat Bertens haar lens niet in haar linkeroog kreeg. De umpire moest er aan te pas komen om haar een spiegeltje voor te houden. Met het vizier op scherp begon de Wateringse direct met een winnende returngame die zij liet opvolgen door een sterke opslaggame. De nummer 18 van de plaatsingslijst stoomde door naar een 5-1 voorsprong. De 24-jarige Sasnovich kwam nog terug tot 5-2, maar Bertens wist de klus, ondanks een breakpunt tegen, op eigen service te klaren: 6-2.

‘Mijn service hielp mij vandaag in mijn eigen games op de been. Daardoor had ik veel vrije punten. Qua tennis was het af en toe niet super, maar door die vroege breaks kon ik leunen op mijn service. Vanaf begin af aan zat mijn service er goed op, dat gaf vertrouwen. In het verleden wilde ik op belangrijke momenten nog weleens inhouden, maar vandaag ging ik ervoor en viel het allemaal goed. Dat was lekker.’

In de derde ronde speelt Bertens tegen Angelique Kerber. De voormalig nummer één van de wereld versloeg Ana Bogdan in straight sets. ‘Kerber zal denk ik niet blij zijn met mij als tegenstandster. Maar ze speelt wel veel beter dan vorig jaar. Ik moet tegen haar goed blijven serveren en mijn kansen afwachten. Zij vindt het lekker om de ballen op heuphoogte te counteren. Hogere raakpunten vindt zij lastiger. Ik ga mij in ieder geval zo goed mogelijk voorbereiden en zal alles geven.’

Vandeweghe
Het toernooi in Parijs zit er voor CoCo Vandeweghe op. Lesia Tsurenko was met 3-6 6-4 6-0 te sterk voor de als 15de geplaatste Amerikaanse. Vanaf 4-4 in de tweede set wist Tsurenko, die terug te vinden is op plek 39 van de wereldranglijst, maar liefst acht games op een rij te winnen.

De 29-jarige Oekraïense speelt in de volgende ronde tegen Magdalena Rybarikova. De Slowaakse zette Belinda Bencic in straight sets opzij.