8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens overklast Sabalenka in eerste ronde Roland Garros

29/05/18, 17:54 | Meer van:

In de openingsronde van Roland Garros heeft Kiki Bertens een overtuigende zege geboekt op Aryna Sabalenka. De nummer 22 van de wereld zette de Wit-Russische met 6-2 6-1 opzij.

Bertens oogde fris en gretig op baan 7 waar ook veel Nederlanders op de tribune zaten. De Wateringse brak direct de service van Sabalenka die terug te vinden is op plek 48 van de WTA-ranking. De Nederlandse nummer één kwam geen enkele keer in de problemen en snoepte op 4-2 nogmaals de servicegame van haar 20-jarige tegenstandster af om vervolgens de eerste set binnen het half uur uit te serveren.

In het tweede bedrijf ging Bertens op de ingeslagen weg door. Met veel positivisme en overtuiging liep de halve finaliste van 2016 rap uit naar een dubbele break voorsprong. Deze marge was ruim voldoende om de set met 6-1 en daarmee de wedstrijd op haar vierde matchpoint binnen te halen.

‘Voor deze uitslag had ik vooraf getekend. Dit is een lekker begin van mijn toernooi. Sabalenka is een lastige tegenstandster, want ze slaat heel erg hard. Ik wist van te voren dat het niet lekker tennissen werd. Dat moest ik accepteren en naar oplossingen blijven zoeken. Dat heb ik vandaag goed gedaan. Ik heb elk punt met goede energie en positief gespeeld. De manier waarop ik heb gespeeld daar ben ik erg blij mee.’

In de tweede ronde wacht voor de als 18de geplaatste Bertens opnieuw een duel met een Wit-Russische. De in Minsk geboren Aliaksandra Sasnovich versloeg de Tsjechische Denisa Allertova met 6-4 6-3.

Met de focus zit het wel goed bij de beste Nederlandse speelster. ‘Ik heb mij compleet afgesloten van de buitenwereld. Ik heb zelfs WhatsApp van mijn telefoon verwijderd. Dus ik krijg niks mee wat er over mij geschreven of gezegd wordt. Ik kan dat iedereen adviseren, haha. Het voelt heel rustig op dit moment.’