8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Vandeweghe verslaat Siegemund; comeback Bencic op Roland Garros

28/05/18, 19:51 | Meer van: ,

CoCo Vandeweghe heeft de tweede ronde bereikt van Roland Garros. De tweevoudig Libéma Openwinnares was met 6-4 6-4 te sterk voor Laura Siegemund.

De als 15de geplaatste Vandeweghe is geen groot fan van gravel, maar wist tegen de Duitse haar powertennis goed in stelling te brengen. Echter is er nog ruimte voor verbetering, want de service van Vandeweghe haperde behoorlijk. De Amerikaanse sloeg slechts 54% eerste service in en produceerde maar liefst 11 dubbele fouten.

In de tweede ronde speelt Vandeweghe tegen Lesia Tsurenko. De Oekraïense versloeg Stefanie Voegele uit Zwitserland met 4-6 6-2 6-2.

Comeback Bencic
Belinda Becic maakte na bijna drie maanden afwezigheid haar rentree op de wedstrijdbaan. De Zwitserse speelde door blessureleed sinds begin maart geen enkele wedstrijd meer. Tegen qualifier Deborah Chiesa, die Arantxa Rus in de laatste kwalificatieronde versloeg, kwam de voormalig nummer zeven van de wereld terug van een set achterstand: 3-6 7-6(2) 7-5.

Bencic neemt het in de volgende ronde op tegen Magdalena Rybarikova. De Slowaakse is als 19de geplaatste in de Franse hoofdstad en versloeg Luksika Kumkhum uit Thailand overtuigend met 6-3 6-0