8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase geeft voorsprong uit handen tegen Goffin

27/05/18, 21:36 | Meer van:

Robin Haase is in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld door David Goffin. De Hagenaar wist een 2-0 voorsprong in sets niet over de streep te trekken. De Belg zegevierde met 4-6 4-6 6-4 6-1 6-0.

Haase speelde de eerste twee sets heel solide en geconcentreerd. De nummer 44 van de wereld had op bijna alle slagen van Goffin een antwoord. De vertwijfeling bij de nummer acht van de plaatsingslijst nam toe en Haase leek voor een grote stunt te gaan zorgen.

Een vroege break in de derde set wist Goffin met enige moeite vast te houden om de set met 6-4 binnen te slepen. De 31-jarige Haase klaagde bij de umpire dat hij de bal niet meer goed kon zien in verband met de invallende duisternis. De supervisor besliste dat er nog voldoende licht was om door te spelen, dit tot grote ergernis van de nummer één van Nederland.

Goffin bleef zoals altijd stoïcijns en haalde set vier met 6-1 binnen. Haase bleef verzoeken om te stoppen, maar kreeg geen gehoor bij de leiding. Waarop hij prompt vroeg om de fysiotherapeut voor een medische behandeling. De fysiotherapeut onderzocht de heup en lies van de winnaar van twee ATP-toernooien, maar zag af van verdere behandeling.

Het verzet van Haase was gebroken toen hij zijn eerste servicegame in de beslissende set inleverde. Goffin leek ontketend en produceerde de ene na de andere winner en zelfs een perfecte servicegame naar 5-0 afleverde waarin hij vier aces op rij liet noteren. Haase: ‘Hij maakte mooie punten en sloeg winners vanaf twee meter achter de baseline. Op een gegeven moment wist ik niet meer wat ik moest doen. Hij was toen gewoon te goed. Dan schud je hem de hand en zeg je gefeliciteerd. Natuurlijk baal ik, maar dat is logisch.’ De laatste set (6-0) duurde slechts 18 minuten en de spelers waren ruimschoots voor het donker in de kleedkamer.

Goffin neemt het in de tweede ronde op tegen thuisspeler Corentin Moutet. De mondiale nummer 143 versloeg Ivo Karlovic in straight sets.