8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Oud-winnaar Hewitt in actie in dubbelspeltoernooi

23/05/18, 17:00 | Meer van:

Lleyton Hewitt geeft dit jaar acte de présence tijdens het Libéma Open. De 37-jarige Australiër zal samen met zijn 12 jaar jongere landgenoot Alex Bolt meedoen aan het dubbelspeltoernooi.

Hewitt won in 2001 de titel in het enkelspel op het gras van het Autotron. In datzelfde jaar pakte hij zijn eerste Grand Slamtitel. Op het hardcourt van de US Open was hij Pete Sampras in de finale de baas. Twee maanden later werd Hewitt op 20-jarige leeftijd de jongste nummer één van de wereld ooit.

De gepassioneerde baseliner won in 2002 de titel op het heilige gras van Wimbledon. In totaal schreef Hewitt dertig toernooien in het enkelspel en drie in het dubbelspel (waaronder met Max Mirny de US Open in 2000) op zijn naam.

De huidige Davis Cupcaptain van Australië speelde zijn laatste enkelspelwedstrijd in 2016. Op zijn thuis Grand Slam in Melbourne nam hij afscheid na zijn nederlaag in de tweede ronde tegen David Ferrer.

Dit jaar gunde Hewitt zijn landgenoot Sam Groth een mooi afscheid van de sport door samen te dubbelen bij de Australian Open. Het gelegenheidsduo strandde pas in de kwartfinale bij het eerste Grand Slam van het jaar.

Hewitt kreeg de smaak weer te pakken en nam tot nu toe dit jaar deel aan drie dubbelspeltoernooien. Naast de Australian Open vormde hij in Brisbane een duo met Jordan Thompson en in Estoril met Alex de Mineaur.

Bij het Libéma Open dat van 11 tot en met 17 juni in Rosmalen wordt gehouden doet Hewitt een gooi naar de titel samen met Alex Bolt.

Nederlandse combinaties
In het dubbeltoernooi zullen ook twee geheel Nederlandse combinaties spelen. Robin Haase vormt een duo samen met Wesley Koolhof, terwijl Matwé Middelkoop een team vormt met Sander Arends.

Titelverdedigers Lukasz Kubot uit Polen en de Braziliaan Marcelo Melo zijn ook dit jaar weer van de partij.