10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Bertens vecht zich langs Sharapova en bereikt halve finale

10/05/18, 18:06 | Meer van:

Kiki Bertens heeft voor het eerst de halve finale bereikt van een Premier Mandatory-toernooi. In de kwartfinale in Madrid versloeg de Wateringse Maria Sharapova met 4-6 6-2 6-3.

Bertens bereikte de kwartfinale door in de derde ronde nummer twee van de wereld Caroline Wozniacki met duidelijke cijfers (6-2 6-2) naar huis te sturen. De nummer 20 van de wereld was dus in goede vorm.

In de openingsset was het Sharapova die met haar karakteristieke vlakke slagen snel een break voorsprong nam. Bertens kwam nog terug, maar moest bij 4-5 opnieuw haar servicegame afstaan en daarmee de set.

Coach Raemon Sluiter kwam na de eerste set de baan op en gaf zijn pupil onder andere de tip om meer door het midden te spelen, zodat de Russin minder hoeken zou maken. Deze tactiek bleek te werken en Bertens groeide in de partij en naar de vorm die zij een ronde eerder ten toon spreidde. De Nederlandse nummer één pakte de tweede set met 6-2.

In het vervolg maakte Bertens minder fouten en lukte het meer en meer om onder de druk uit te komen van de voormalige nummer één van de wereld. Bertens liep uit naar een 5-1 voorsprong en kon bij 5-2 de partij op eigen service niet uit maken. Een game later was het op haar tweede matchpoint wel raak.

Voor een plek in de finale neemt Bertens het op tegen Caroline Garcia. De als zevende geplaatste Française klopte thuisspeelster Carla Suarez Navarro met 6-2 6-3.