10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Superieure Bertens geeft Wozniacki pak slaag

09/05/18, 15:15 | Meer van:

Een masterclass graveltennis. Zo zou je het optreden van Kiki Bertens in de derde ronde van het WTA-toernooi van Madrid tegen Caroline Wozniacki kunnen noemen. De Nederlandse nummer één versloeg de als tweede geplaatste Deense met 6-2 6-2.

De eerste drie games van de partij vielen allemaal ten prooi aan de retourneerder, maar vanaf 2-1 was het Bertens die de set domineerde. Met zware topspinballen zette de Wateringse de nummer twee van de wereld onder druk. Maar liefst 18 winners liet Bertens in de openingsset noteren.

Een break in de openingsgame en servicebehoud bracht Bertens in de tweede set op een 2-0 voorsprong. De nummer 20 van de wereld wordt op gravel beschouwd als één van de beste op de WTA-tour en liet in het verloop van de partij zien dat dit terecht is. De halve finaliste van Roland Garros in 2016 werkte bij 2-1 een 00-40 achterstand weg en kwam vervolgens niet meer in de problemen.

Bertens sloeg in de gehele partij, die precies een uur duurde, 29 winners en 21 onnodige fouten. Prima rapportcijfers om mee te nemen naar de kwartfinale die zij gaat spelen tegen Maria Sharapova of Kristina Mladenovic. De ongeplaatste Russin en Française komen later in actie op het Spaanse gravel.