10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Haase in Madrid overklast door Goffin

09/05/18, 13:50 | Meer van:

Het enkelspeltoernooi in Madrid zit er voor Robin Haase op. David Goffin was de Hagenaar met 7-5 6-3 de baas bij het Masters 1000-toernooi.

In de eerste set kwam Haase tot tweemaal toe terug van een break achterstand. De Nederlandse nummer één knokte zich van 1-3 naar 3-3 en van 3-5 naar 5-5. Een tiebreak hing in de lucht, maar bij 6-5 in het voordeel van Goffin, wist de Belgische nummer één nog een keer de servicegame van Haase af te snoepen.

Halverwege set twee nam de nummer tien van de wereld wederom een break voorsprong. Dit bleek voldoende voor de als achtste geplaatste Goffin om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Goffin neemt het voor een plek in de kwartfinale op tegen de Brit Kyle Edmund of Novak Djokovic. Deze partij wordt later gespeeld op het centre court van het Caja Magica in de Spaanse hoofdstad.

Haase kan zich volledig richten op het dubbelspeltoernooi. Samen met Jean-Julien Rojer neemt hij het op tegen Jamie Murray en Bruno Soares. De Braziliaan en de broer van Andy Murray zijn als vijfde geplaatst.