8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Vermoeide Mertens niet opgewassen tegen Halep

08/05/18, 15:39 | Meer van:

Elise Mertens is in de tweede ronde van het grote WTA-toernooi van Madrid uitgeschakeld door Simona Halep. De nummer één van de wereld was met 6-0 6-3 te sterk voor de Belgische.

Mertens begon niet geheel fit aan de partij tegen de 26-jarige titelverdedigster van het Premier-evenement in de Spaanse hoofdstad. De Belgische nummer één heeft een intensieve periode achter de rug met achtereenvolgens winst in de Fed Cup en bij de toernooien van Lugano en Rabat. In totaal was de 22-jarige Leuvense 13 partijen op een rij ongeslagen, maar tegen Halep was de tank zo goed als leeg.

Toch knokte Mertens voor wat ze waard was. Maar de 26-jarige Halep, die goed uit de voeten kan op gravel, speelde geconcentreerd en maakte weinig fouten. De eerste acht games van de wedstrijd moest Mertens aan haar tegenstandster laten. Na winst van de negende game kwam er een bevrijdende glimlach op het gezicht van de nummer 16 van de wereld. Maar de opgelopen achterstand werd niet meer ingehaald. Op het vijfde matchpoint was het raak voor Halep, die in de eerste ronde met 6-0 6-1 Ekaterina Makarova versloeg.

In de achtste finale speelt Halep tegen Kristyna Pliskova. De tweelingzus van wereldtopper Karolina Pliskova bemachtigde via de kwalificaties een plek in het hoofdtoernooi en versloeg wildcardspeelster Sara Sorribes Tormo uit Spanje met 7-5 6-2