8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Knappe overwinning Haase op Chung in Madrid

08/05/18, 13:08 | Meer van:

In de eerste ronde van het Masters 1000-toernooi van Madrid heeft Robin Haase een knappe overwinning geboekt op Hyeon Chung. De Hagenaar was met 6-2 6-0 verrassend veel te sterk voor de Koreaan.

Haase verloor in de eerste drie toernooien (Marrakech, Monte-Carlo en Estoril) van het gravelseizoen telkens in de eerste ronde, maar speelde in de Spaanse hoofdstad tegen de nummer 21 van de wereld geconcentreerd en nagenoeg foutloos.

Een breakpoint in de openingsset was aan Haase nog niet besteed. Twee games later pakte de nummer 44 van de wereld wel de servicegame van Chung af. Waarna de Koreaan direct wist terug te breken, maar vanaf 2-2 in de eerste set was het eenrichtingsverkeer.

De nummer één van Nederland won maar liefst tien(!) games op rij en snelde daarmee in 53 minuten naar een 6-2 6-0 overwinning.

In de tweede ronde speelt de 31-jarige Haase tegen David Goffin. De Belg is als achtste geplaatst en had een bye in de openingsronde. Het wordt de vijfde ontmoeting tussen Haase en de Belgisch beste mannelijke speler ooit. Goffin leidt met 3-1 in onderlinge ontmoetingen, waarvan Haase de laatste krachtmeting won.