Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens niet opgewassen tegen Pliskova in Stuttgart

24/04/18, 14:29 | Meer van:

Bij het Premier-toernooi van Stuttgart is Kiki Bertens (WTA-21) in de eerste ronde uitgeschakeld door Karolina Pliskova (WTA-6). De Tsjechische snelde binnen het uur naar een 6-2 6-2 overwinning.

De 26-jarige Pliskova, als vijfde geplaatst bij de Porsche Tennis Grand Prix, startte vol gas en racete naar een 4-0 voorsprong in de openingsset. Bertens had geen antwoord op de harde klappen van haar tegenstandster. In 25 minuten was de eerste set met 6-2 een feit voor Pliskova, die twee keer zoveel punten scoorde dan de Nederlandse nummer één.

Aan het begin van de tweede set werden de eerste vier games wel eerlijk verdeeld. Bij 2-2 wist Pliskova, die in het weekend ook de halve finale van de Fed Cup succesvol in de Porsche Arena speelde, de service van Bertens te breken. Vanaf dat moment leek het verzet van de Wateringse gebroken en schakelde de nummer zes van de wereld naar een nog hogere versnelling. Op eigen service en op het tweede matchpoint was het raak voor de lange Tsjechische: 6-2.

Voor een plek in de kwartfinale moet Pliskova het opnemen tegen de winnares van het duel tussen de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-25) en qualifier Veronika Kudermetova (WTA-193) uit Rusland.