10 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase nipt ten onder in Monte Carlo

16/04/18, 14:10 | Meer van:

In de eerste ronde van het Masters 1000-toernooi van Monte Carlo heeft Robin Haase (ATP-44) nipt het onderspit moeten delven tegen Andrey Rublev (ATP-33). Na tweeëneenhalf uur tennis stond er 7-6(7) 2-6 7-5 in het voordeel van de 20-jarige Rus op het scorebord.

De openingsset duurde maar liefst 72 minuten. Haase kon vier setpunten niet benutten. In de tiebreak kon de 31-jarige Hagenaar een 6-4 voorsprong niet over de streep trekken. Rublev sloeg op zijn eerste setpoint, na de langste rally van de set, wel direct toe.

Haase was zichtbaar ontevreden, maar zette de knop aan het begin van het tweede bedrijf knap om. De Nederlandse nummer één snelde naar een 5-1 voorsprong en serveerde binnen het half uur de tweede set uit: 6-2.

In de beslissende set racete beide spelers door hun eigen servicegames. Bij een 5-6 achterstand leek Haase zich opnieuw te kunnen gaan richten op een tiebreak, nadat hij soepel op 30-00 voorsprong kwam. Echter kwam Rublev terug in de game en werd het in totaal maar liefst vijf keer deuce. Op het derde matchpoint was het uiteindelijk raak voor de speler uit Moskou, doordat Haase een dubbele fout sloeg.

In de tweede ronde neemt Rublev het op tegen Dominic Thiem (ATP-7). De Oostenrijker is als vijfde geplaatst in het Prinsdom en genoot een bye in de eerste ronde.