10 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Mertens slaat dubbelslag in regenachtig Lugano

15/04/18, 21:38 | Meer van:

Elise Mertens (WTA-20) heeft bij het WTA-toernooi van Lugano zowel de enkelspel- als de dubbelspeltitel opgeëist. De Belgische nummer één versloeg Aryna Sabalenka (WTA-61) in beide finales: 7-5 6-2 en 6-1 6-3.

Hiermee kwam een einde aan een door regen geteisterd toernooi. Gedurende de week moesten er zelfs wedstrijden indoor worden afgewerkt. Mertens speelde op zaterdag nog haar kwartfinale en halve finale in het enkelspel en halve finale dubbelspel op het Zwitserse gravel.

De eindstrijd in het enkelspel aan het Lago di Lugano stond op zondag als eerste op het menu van de als tweede geplaatste Mertens en de pas 19-jarige Wit-Russische. In de eerste set kon Sabalenka Mertens nog bijbenen, maar vervolgens was het de 22-jarige Belgische die zich soepel naar de eindstreep speelde.

Mertens boekte hiermee haar tweede titel van het jaar. Eerder was zij al de beste op het hardcourt in Hobart. Door de toernooioverwinning in Lugano steeg Mertens naar plek 17 op de wereldranglijst. Haar beste notering in haar carrière.

Een half uur na de prijsuitreiking stonden de twee speelsters opnieuw tegenover elkaar. Mertens vond Kirsten Flipkens aan haar zijde en Sabalenka haar landgenote Vera Lapko. De Belgische combinatie was met duidelijke cijfers te sterk: 6-1 6-3.