10 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens wint grootste titel uit carrière in Charleston

09/04/18, 00:03 | Meer van:

Kiki Bertens (WTA-27) heeft de grootste titel uit haar loopbaan tot nu toe gewonnen. Bij het Premier-toernooi van Charleston versloeg de Nederlandse nummer één Julia Goerges (WTA-13) overtuigend met 6-2 6-1. In minder dan een uur stond de eindstand op het bord.

Eerder op de dag werkte Bertens nog een matchpoint weg in haar bijna drie uur durende halve finale tegen Madison Keys (WTA-14). Door de vele regen moest de halve eindstrijd ook op zondag gespeeld worden, maar Bertens oogde fris en zelfverzekerd in de finale. Ondanks dat bij 5-2 in de eerste set er een bandage om het linker bovenbeen van de 26-jarige Wateringse werd aangebracht.

Bertens speelde in Charleston de zesde finale uit haar carrière, daarvan wist zij er maar liefst vijf winnend af te sluiten. Met de titel op het Amerikaanse gravel verdiende de nummer 27 van de wereld 470 punten voor de wereldranglijst. Hiermee stijgt Bertens naar een plek rond de twintigste positie.