11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Murray maakt comeback in Rosmalen

26 March, 15:00 | Meer van:

Niemand minder dan tweevoudig Wimbledonkampioen Andy Murray zal te bewonderen zijn op de grasbanen in Rosmalen. De voormalige nummer één van de wereld maakt bij het Libéma Open zijn comeback op de tour na een langdurige heupblessure. ‘Ik kijk uit naar mijn comeback op gras en om voor het eerst deel te nemen in Rosmalen. Ik heb veel positiefs gehoord over het toernooi en de grasbanen zijn van zeer goede kwaliteit. Dat maakt het voor mij een perfecte voorbereiding op Wimbledon.’

Naast zijn Wimbledontitels in 2013 en 2016 veroverde Murray de US Opentitel in 2012, stond hij vijf keer in de finale van de Australian Open en in 2016 in de eindstrijd van Roland Garros. 2016 sloot hij bovendien af als de nummer één van de wereld. Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen én 2016 in Rio de Janeiro greep Murray namens Groot-Brittannië een gouden medaille. In zijn glansrijke carrière staat de teller voorlopig op 45 toernooizeges en 60 miljoen dollar aan prijzengeld.

Murray, die in mei zijn 31ste verjaardag viert, kwam nooit eerder in actie bij het ATP 250-toernooi in Rosmalen.