10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

2017: Cibulkova en Flipkens verslaan Bertens en Schuurs in vrouwendubbelspelfinale

17/06/17, 15:07 | Meer van: ,

Dominika Cibulkova en Kirsten Flipkens pakten de vrouwendubbelspeltitel in 2017. In de eindstrijd was het ongeplaatste duo met 4-6 6-4 10-6 nipt te sterk voor Kiki Bertens en Demi Schuurs.

Het Nederlandse koppel was als tweede geplaatst op het Brabantse gras en pakte de openingsset. In het gelijkopgaande tweede bedrijf werden de games bij 4-4 en 5-4 beslist door het deciding pointsysteem. Beide punten werden door het Slowaaks/Belgische gelegenheidskoppel gewonnen.

In de match tiebreak die moest beslissen wie ongeslagen deze week mocht afsluiten namen Cibulkova en Flipkens direct een riante voorsprong. Bertens en Schuurs kwamen nog terug van 9-4 naar 9-6, maar een te diepe return van Schuurs bracht de beslissing in het voordeel van Cibulkova en Flipkens.

Het is nog wachten op een totaal Nederlandse damesdubbeloverwinning. Michaella Krajicek, Miriam Oremans en Brenda Schultz-McArthy wonnen alleen eens de dubbelspeltitel in Rosmalen, maar deden dat met een buitenlandse partner.