06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Rus behaalt knap kwartfinale

15/06/17, 12:59 | Meer van: ,

Arantxa Rus staat voor de eerste keer in haar loopbaan in de kwartfinale op het Ricoh Open. De wildcardspeelster versloeg in haar tweede rondeduel met 6-2 7-5 de Tsjechische Andrea Hlavackova.

Op de warme speeldag in Rosmalen worstelde Hlavackova in de eerste set met een beenblessure, maar de qualifier kon de wedstrijd vervolgen tegen de thuisspeelster. Rus kwam voor het eerst in vier jaar tijd uit in een tweede ronde op WTA-niveau.

Om nog een stap verder te gaan dient de 26-jarige linkshander af te rekenen met het Russische talent Natalia Vikhlyantseva. De twintigjarige nummer 74 van de wereld klopte voormalig top10-speelster Andrea Petkovic.