8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Cilic, Mladenovic, Hogenkamp en Rus in de spotlight op donderdag

14/06/17, 11:07

De vierde speeldag op het Ricoh Open belooft vuurwerk. Topseed Marin Cilic (ATP-7) maakt na 11 jaar zijn rentree op het Autotron. Sinds zijn laatste bezoek als tiener in 2006, heeft de Kroaat een Grand Slamtitel gewonnen (US Open 2014) en is hij uitgegroeid tot een vaste kracht in de top10 van de wereld.

Cilic opent zijn grascampage tegen voormalig top10-speler Janko Tipsarevic (ATP-61) uit Servië. Ook Ivo Karlovic (ATP-24), de nummer twee van Kroatië, maakt onderdeel uit van het topprogramma. De 38-jarige acemachine neemt het op tegen de 19 jaar jongere (!) wildcardspeler Stefan Kozlov (ATP-150) uit de Verenigde Staten.

Alvorens in te gaan op de Nederlandse inbreng verdient Kristina Mladenovic (WTA-13) de spotlights. De kopvrouw van Frankrijk is als tweede geplaatst in Rosmalen en is één van de favorieten voor de titel. In haar tweede rondeduel staat de 24-jarige Mladenovic tegenover Aliaksandra Sasnovich (WTA-90) uit Wit-Rusland.

Richel Hogenkamp en Arantxa Rus voorzien het park op donderdag van een oranje kleur. Respectievelijk de 19-jarige Kroatische Ana Konjuh (WTA-33), het vijfde reekshoofd, en de Tsjechische qualifier Andrea Hlavackova gaan proberen de Nederlandse troeven tegen te houden.

Ook ATP-spelers van de jongste generatie krijgen op het Ricoh Open een fraai podium. De spectaculaire 21-jarige Australiër Thanasi Kokkinakis gaat in de tweede ronde het decor delen met leeftijdgenoot Daniil Medvedev. De Rus was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Robin Haase.