06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Rus start met topzege in Rosmalen, Jankovic onderuit

12/06/17, 13:29 | Meer van:

Arantxa Rus (WTA-183) heeft dankbaar gebruik gemaakt van haar wildcard op het Ricoh Open. De thuisspeelster klopte op indrukwekkende wijze het zesde reekshoofd Timea Babos (WTA-36) in drie sets: 5-7 6-2 6-3.

De speelster uit Monster mocht op de eerste speeldag van het hoofdtoernooi het programma op het centre court openen en stelde niet teleur. Na het verliezen van de eerste set, slaagde Rus er in om de op voorhand als favoriet bestempelde Hongaarse een nederlaag toe te dienen.

Op haar eerste matchpoint sloeg de 26-jarige speelster een daverende forehandwinner langs de lijn, om haar plek in de volgende ronde veilig te stellen.

Rus deed in 2013 voor het laatst mee in het hoofdschema op het Autotron. Vier jaar later heeft ze een sterke rentree gemaakt. Om de kwartfinale te bereiken moet Rus zien af te rekenen met de Kazachse Yaroslava Shvedova (WTA-47) of de Tsjechische qualifier en voormalig top60-speelster Andrea Hlavackova (WTA-531).

Jankovic
Jelena Jankovic is verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde. De voormalig nummer een van de wereld ging met 6-3 7-5 onderuit tegen de Tsjechische qualifier Petra Krejsova.

De nummer 277 van de wereld speelt in de tweede ronde tegen Lesia Tsurenko. De Oekraïense versloeg Elise Mertens met 6-4 6-1.