8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Teleurgestelde Del Potro haakt geblesseerd af

09/06/17, 14:00 | Meer van:

Een teleurgestelde Juan Martin del Potro heeft zich afgemeld voor het Ricoh Open. De Argentijn heeft teveel last van een liesblessure die hij opliep op Roland Garros.

‘Ik keek er heel erg naar uit om het Ricoh Open te spelen en ben verdrietig dat het niet gaat lukken. Helaas ben ik nog niet volledig hersteld van mijn liesblessure die ik opliep tijdens Roland Garros. Ik moet naar mijn lichaam luisteren en kan geen risico’s nemen. Ik vind het heel vervelend, maar ik hoop om iedereen volgend jaar wel te zien!’

Del Potro verrekte in zijn tweede rondewedstrijd in Parijs tegen Nicolas Almagro zijn lies, maar zag zijn Spaanse tegenstander een aantal games later opgeven, waardoor het duel niet lang meer duurde. In de derde ronde tegen Andy Murray verloor de voormalige nummer vier van de wereld in drie sets.

De US Openkampioen van 2009 kende veel blessureleed in zijn carrière. Voornamelijk kwetsuren aan zijn polsen hielden de Toren van Tandill buitenspel. Nu is het dus een onwillige lies die roet in het eten gooit.

Ostapenko
Roland Garros-sensatie Jelena Ostapenko heeft aangegeven niet te zullen deelnemen aan het vrouwentoernooi. De Letse speelt zaterdag de finale van het gravel Grand Slamtoernooi. De nummer 47 van de wereld gaat in de Franse hoofdstad op voor haar eerste titel in haar carrière.