8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Avontuur Mladenovic eindigt, sprookje Ostapenko duurt voort

06/06/17, 20:08 | Meer van: ,

Het toernooi van Roland Garros zit er op voor Kristina Mladenovic. De Française was in de kwartfinale niet opgewassen tegen Timea Bacsinszky. Het werd 6-4 6-4 voor de als dertigste ingeschaalde Zwitserse.

Mladenovic kwam niet in de wedstrijd tegen Bacsinszky, waardoor het thuispubliek niet echt van zich kon laten horen. Eerder in de week waren de toeschouwers een belangrijke factor als ruggensteun voor de nummer 14 van de wereld.

In de met verschillende keren door de regen onderbroken kwartfinalepartij was het Bacszinszky die het grootste gedeelte het initiatief had. Na de onderbreking bij 6-4 1-1 startte de Zwitserse niet direct goed en kwam 3-1 achter, maar keerde dat nog voor de volgende regenpauze om in een 4-3 voorsprong. Die break was voldoende om de set en de partij met 6-4 naar zich toe te trekken.

Ostapenko
Het sprookje van Jelena Ostapenko duurt wel voort. De ongeplaatste Letse, in juni ook aanwezig bij het Ricoh Open, versloeg na een set achterstand Caroline Wozniacki: 4-6 6-2 6-2.

De start was duidelijk voor de Deense. De voormalige nummer een van de wereld pakte de eerste vijf games van de partij, maar zag Ostapenko terugkomen tot 5-4.

Het vervolg van de krachtmeting was in het voordeel van de nummer 47 van de wereld. Ostapenko, die op 8 juni twintig jaar wordt, speelde aanvallend tennis vanaf de baseline en scoorde maar liefst 38 winner. Als een routinier serveerde de tiener de laatste game op love uit om zodoende haar eerste halve finale op een Grand Slamtoernooi te bereiken.

Voor een plek in de finale spelen Bacsinszky en Ostapenko tegen elkaar. Het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting.