8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Del Potro niet opgewassen tegen Murray, Cilic wel door

03/06/17, 19:50 | Meer van:

Juan Martin del Potro is in de derde ronde op Roland Garros gestuit door Andy Murray. De nummer een van de wereld was met 7-6(8) 7-5 6-0 te sterk voor de Argentijn.

De eerste twee sets waren om te smullen. Del Potro kon een 5-3 voorsprong niet over de streep trekken, ondanks vier setpunten. Het duel van de dag werd gekenmerkt door lange rally’s. Murray haalde heel veel ballen terug, terwijl Del Potro vooral met zijn forehand probeerde aan te vallen.

De lange slagenwisselingen eiste uiteindelijk haar tol voor de nummer 29 van de plaatsingslijst. In de derde set was de pijp leeg bij de Toren van Tandill en walste de als eerste geplaatste Murray over Del Potro heen.

In de achtste finale moet de Schot het opnemen tegen de Amerikaan John Isner of Karen Khachanov uit Rusland.

Marin Cilic bereikt ook de achtste finales. De Kroaat won overtuigend van Feliciano Lopez. De Spanjaard werd in drie rappe sets aan de kant gezet: 6-1 6-3 6-3.

De als zevende ingeschaalde Cilic speelt voor een plek in de kwartfinale tegen Kevin Anderson. De ongeplaatste Zuid-Afrikaan versloeg Kyle Edmund na een achterstand in vijf sets: 6-7(6) 7-6(4) 5-7 6-1 6-4.