8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Franse Kiki vecht zich naar vierde ronde op Roland Garros

02/06/17, 15:53 | Meer van:

Kristina ‘Kiki’ Mladenovic heeft zich naar de vierde ronde geknokt op Roland Garros. De publieksfavoriete moest een flinke achterstand tegen Shelby Rogers goedmaken, maar slaagde daarin glansrijk. De Amerikaanse powerspeelster werd met 7-5 4-6 8-6 door de nummer 14 van de wereld verslagen.

Een rugblessure teisterde Mladenovic in de eerste ronde op haar thuistoernooi, maar met haar bekende vechtlust sloeg de Française zich er toen met 9-7 in de derde set doorheen. In de derde ronde tegen Rogers bewoog de nummer 13 van de plaatsingslijst niet vrijuit. Dit kwam met name tot uiting in haar verdedigende spel, wat sowieso niet haar sterkste kwaliteit is. Maar ook nu vocht Mladenovic, gesteund door het thuispubliek, voor wat ze waard was.

Na de spannende eerste set, werd een slordige servicegame bij 5-4 in de tweede set fataal voor setverlies. In het derde bedrijf verlieten de speelsters kort de baan in verband met een onweersklap boven het Court Suzanne Lenglen. Na de hervatting had de Amerikaanse het initiatief en liep uit naar een 5-2 voorsprong. Mladenovic die nog nooit voorbij de derde ronde kwam in Parijs wankelde, maar ging niet knock out. Sterker nog; de blondine boorde extra krachten aan en kwam langszij.

Rogers, nummer 49 van de wereld, bleef kalm en behield haar opslaggame naar 6-5, maar bij 6-6 plaatste de Française de beslissende break. Mladenovic vuurde in haar laatste opslaggame een aantal winnende forehands af en kreeg een staande ovatie na het gewonnen matchpoint.

Voor een plek in de kwartfinale moet Mladenovic de strijd aan gaan met Garbine Muguruza. De titelverdedigster versloeg Yulia Putintseva met 7-5 6-2.