8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Del Potro met gemengde gevoelens verder op Roland Garros

01/06/17, 16:02 | Meer van:

Juan Martin del Potro heeft de derde ronde bereikt op Roland Garros, maar de manier waarop zal de Argentijn geen goed gevoel geven. Nicolas Almagro moest bij een gelijke stand in sets en 1-1 in de derde set met een knieblessure opgeven.

Del Potro serveerde in de derde game van de derde set, maar zag dat zijn Spaanse tegenstander de bal liet lopen. Almagro leunde met zijn handen op zijn knieën. Vervolgens liet de 32-jarige inwoner van Murcia zich huilend op zijn rug vallen. Snikkend en schokkend lag Almagro op zijn rug op het gravel, beseffende dat hij de wedstrijd niet kon uitspelen.

De altijd sportieve Del Potro probeerde Almagro te troosten, maar de gravelbijter was ontroostbaar. De US Openkampioen van 2009 weet wat het is om geblesseerd te zijn. De Toren van Tandill is bij elkaar jaren uit de roulatie geweest door problemen met beide polsen en doet sinds vijf jaar weer mee aan het Franse Grand Slamtoernooi. Ook de carrière van Almagro kent lang en veel blessureleed. Onder meer een heupoperatie en diverse kniekwetsuren heeft de drievoudig kwartfinalist op Roland Garros moeten doorstaan.

Een trieste aftocht voor Almagro volgde, nadat Del Potro de tas van zijn collega had ingepakt.

In de derde ronde is lijstaanvoerder Andy Murray of Martin Klizan de tegenstander van de huidige nummer 30 van de wereld.