8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens verrassend vroeg onderuit op Roland Garros

31/05/17, 15:52 | Meer van:

Kiki Bertens is in de tweede ronde van Roland Garros verrassend uitgeschakeld door Catherine Bellis. De 18-jarige Amerikaanse versloeg de halve finaliste van vorig jaar met 6-3 7-6(5).

Bertens worstelde de gehele partij met haar spel. De nummer 18 van de plaatsingslijst begon wel goed door de servicegame van Bellis, die in de eerste ronde Quirine Lemoine uitschakelde, op love te pakken. Echter leverde de Wateringse direct zelf ook haar opslaggame in. Bellis had het betere van het spel en liep snel uit naar een 4-1 voorsprong. Bertens maakte teveel fouten om het de jonge Amerikaanse lastig te maken. De pupil van Raemon Sluiter eindigde de set met een smash in het net. Dit was een van de 22 onnodige fouten die Bertens maar liefst produceerde in de eerste set.

In het tweede bedrijf konden beiden speelsters hun servicegames maar niet winnen. Van 1-1 tot en met 4-4 gingen alle games naar de ontvanger. Bertens kwam vervolgens op 5-4 en 6-5 voorsprong, maar Bellis hield toen wel stand. In de tiebreak die volgde begon Bertens dramatisch. De ene fout volgde de andere op en Bellis kreeg een 6-1 voorsprong en daarmee vijf matchpoints in de schoot geworpen.

Vanaf dat moment leek de nummer 18 op de wereldranglijst opeens los te spelen en kwam met goed spel terug tot 6-5. Na een goede eerste service verprutste Bertens het punt om op gelijke hoogte te komen door een dropshot veel te kort te slaan. De bal belandde in het net, terwijl Bertens de andere bal uit frustratie het stadion uit ramde.

Na vorig jaar de halve finale te halen en nu in de tweede ronde te zijn uitgeschakeld zal Bertens zakken op de wereldranglijst.