8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Hogenkamp krijgt wildcard voor hoofdtoernooi

30/05/17, 16:10 | Meer van:

Richel Hogenkamp heeft een wildcard gekregen voor het hoofdtoernooi van het Ricoh Open.

De 25-jarige Hogenkamp is goed in vorm. Na haar toernooiwinst bij het $60.000,- toernooi van Tunis sloeg de Nederlandse nummer twee zich door het kwalificatietoernooi van Roland Garros.

Bij haar debuut in het hoofdschema van het Franse Grand Slamtoernooi boekte Hogenkamp een knappe overwinning op voormalig nummer één van de wereld Jelena Jankovic. In de tweede ronde op Roland Garros neemt de Doetinchemse het woensdag op tegen Elise Mertens uit België.

Hogenkamp bezet momenteel plaats 105 op de wereldranglijst, maar zal na een goed resultaat in Parijs voor het eerst in haar carrière de top100 in duiken.

Vorig jaar bereikte Hogenkamp de tweede ronde bij het Ricoh Open. De Amerikaanse Madison Brengle was destijds in een spannend gevecht nipt in drie sets te sterk.

Andere wildcards voor het hoofdschema zijn voor Agnieszka Radwanska (WTA-10), Nederlands talent Tallon Griekspoor (ATP-294) en de 19-jarige Amerikaan Stefan Kozlov (ATP-144). Voor het vrouwen dubbeltoernooi ging een wildcard naar het Belgisch/Nederlandse koppel Elise Mertens/ Eva Waccano.

Wildcards voor het vrouwen kwalificatietoernooi zijn voor de Nederlandse speelsters Erika Vogelsang (WTA-767), Kelly Versteeg (WTA-773) en Merel Hoedt (Nederlands Kampioen t/m 18 jaar). Max Purcell (ATP-295) uit Australië krijgt een toegangsbewijs voor het mannen kwalificatietoernooi.

Bij de vrouwen staan verder onder anderen Kristina Mladenovic (WTA-14), titelverdedigster CoCo Vandeweghe (WTA-20) en nationale nummer één Kiki Bertens (WTA-18) op de deelnemerslijst.

Robin Haase (ATP-46) is op basis van zijn ranking direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. De Nederlandse nummer een wordt vergezeld door grote namen als Marin Cilic (ATP-8), David Goffin (ATP-12), Richard Gasquet (ATP-25), Juan Martin del Potro (ATP-30) en titelverdediger Nicolas Mahut (ATP-48).