8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens buigt achterstand om in eerste ronde Roland Garros

29/05/17, 14:45 | Meer van:

Kiki Bertens heeft na een set achterstand toch overtuigend de tweede ronde bereikt op Roland Garros. Het werd 4-6 6-1 6-1 voor de halve finaliste van vorig jaar tegen Ajla Tomljanovic.

Bertens begon nerveus tegen de Australische die door blessureleed is afgezakt naar plek 309 op de wereldranglijst. Met name de service van de kersverse nummer 18 van de wereld haperde in de openingsset. De in Kroatië geboren Tomljanovic zette Bertens met harde slagen vanaf de baseline onder druk en behield de vroege break voorsprong goed vast.

In de tweede set vond Bertens haar ritme en wist ze door meer te variëren met hogere topspinballen en dropshots haar tegenstandster te ontregelen. De pupil van Raemon Sluiter kwam totaal niet meer in de problemen in set twee en drie en sloeg op haar derde matchpoint toe.

In de tweede ronde staat een duel met Catherine Bellis op het programma. De jonge Amerikaanse versloeg Quirine Lemoine met 6-3 3-6 6-1 in de openingsronde. Lemoine is de Nederlandse nummer vier en knokte zich knap door het kwalificatietoernooi om zich voor het eerst te plaatsen voor een hoofdtoernooi van een Grand Slamtoernooi.

Twee weken geleden op het gravel van Rome versloeg Bertens in hun enige eerdere ontmoeting de Amerikaanse met 6-4 6-0. De tweede ronde in Parijs staat voor woensdag op het programma.