8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens opnieuw naar eindstrijd in Nürnberg

26/05/17, 14:45 | Meer van:

Bij het WTA-toernooi van Nürnberg heeft Kiki Bertens, net als vorig jaar, de eindstrijd bereikt. De titelverdedigster leidde met 6-2 0-1 toen Misaki Doi de strijd in de halve finale moest staken.

De linkshandige Japanse had de enige ontmoeting tussen de twee speelsters gewonnen. In 2013 won Doi in Sydney overtuigend met 6-3 6-0. Op het gravel van Nürnberg liet de 26-jarige Doi bij vlagen zien dat ze een lastig te bespelen spelletje heeft voor Bertens. Met snel gespeelde korte slagen en een vlakke backhand werd Bertens bestookt door de Japanse. Echter bleek al snel dat Doi last had van een heupblessure en daardoor niet optimaal kon bewegen.

Na de eerste set werd Doi dan ook uitgebreid behandeld op de baan door de fysiotherapeut. Na een servicegame in de tweede set wierp de nummer 64 van de wereld de handdoek.

Dit betekende dat Bertens een tweede finaleplaats op rij in de Duitse stad bereikte. Om opnieuw de beker mee naar huis te nemen moet de Wateringse zien af te rekenen met Sorana Cirstea uit Roemenië of de Tsjechische qualifier Barbora Krejcikova.