8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Del Potro verrassend uitgeschakeld in Lyon

24/05/17, 15:05 | Meer van:

Juan Martin del Potro heeft bij het ATP 250-toernooi van Lyon een verrassende nederlaag geleden. In de tweede ronde was Gastao Elias met 7-6(0) 6-4 te sterk.

Del Potro was als zesde geplaatst bij het sterk bezette graveltoernooi in Frankrijk, terwijl Elias zich door het kwalificatietoernooi moest knokken. De 26-jarige Portugees oogde desalniettemin frisser dan de Argentijn. Het voetenwerk van Del Potro was traag en daar maakte Elias goed gebruik van.

Op 5-4 in de tweede set serveerde Del Potro om in de wedstrijd te blijven. Door enkele eigen fouten schonk de nummer 34 van de wereld zijn tegenstander drie matchpoints op rij. De eerste werd met goed tennis vanaf de baseline weggewerkt door de US Openkampioen van 2009. Op het tweede wedstrijdpunt was het raak voor Elias. De nummer 125 op de wereldranglijst besloot de partij met een schitterende cross court forehand passing.

Elias neemt het in de kwartfinale op tegen Milos Raonic. De als eerste geplaatste Canadees versloeg Denis Istomin met 6-4 6-3.

Del Potro kan zich in Parijs gaan voorbereiden op Roland Garros. Het Franse Grand Slamtoernooi start zondag 28 mei en eindigt een dag voor het Ricoh Open.