8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase onderuit in pittige eerste ronde in Geneve

22/05/17, 20:40 | Meer van:

Robin Haase is in de eerste ronde van het ATP 250-toernooi van Geneve blijven steken. Mischa Zverev was met 5-7 7-6(6) 6-3 te sterk.

Op papier had Haase een goede loting bij het graveltoernooi in Geneve. Immers kwam er een qualifier als tegenstander uit de bus. Maar dat viel tegen wanneer dat Mischa Zverev bleek te zijn. De nummer 33 van de wereld had zich te laat ingeschreven voor het hoofdtoernooi en moest via het kwalificatietoernooi een plek in de hoofdtabel bemachtigen. En daar slaagde de oudere broer van kersverse top10-speler Alexander Zverev in.

In de spannende openingsset was het Haase die tweemaal een break voorsprong pakte. De eerste hield geen stand, maar de tweede naar 6-5 wel en bezorgde de Hagenaar de eerste set met 7-5.

In het tweede bedrijf ging het lang gelijk op. Ook in de tiebreak die volgde en was Zverev nipt met 8-6 de betere.

Tot 3-3 in de derde set waren de spelers gelijkwaardig aan elkaar. Totdat de linkshandige Zverev de servicegame van de Nederlandse nummer een afsnoepte en rap uitliep naar 5-3. Haase serveerde om in de wedstrijd te blijven en kwam terug van een 00-40 en drie matchpoints achterstand. Op het vierde matchpoint werd het pleit door een ongelukkige netbal toch beslecht in het Nadeel van de nummer 46 van de wereld.

Zverev moet het in de tweede ronde opnemen tegen John Isner. De als vierde geplaatste Amerikaan had een bye in de eerste ronde.

Haase kan zich nu voorbereiden op Roland Garros dat op 28 mei begint.