11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Bertens dendert door naar halve finale in Rome

19/05/17, 17:02 | Meer van:

Kiki Bertens heeft de halve finale bereikt van het Premier-toernooi van Rome. In de kwartfinale was de Wateringse met 6-3 6-3 te goed voor Daria Gavrilova.

De eerste game van de partij was direct een prooi voor Gavrilova. De nummer 33 van de wereld snoepte de servicegame van Bertens af, maar kon daar niet lang van profiteren. Bertens brak de Australische met Russisch bloed meteen terug. Gavrilova, die zich door het kwalificatietoernooi knokte in Rome, probeerde het aanvallende spel van de nummer 15 van de plaatsingslijst te ontregelen met enkele dropshots en hoge ballen. Bertens antwoordde goed en pakte de eerste set met 6-3.

In het tweede bedrijf had de nummer een van Nederland meer moeite met de hoge ballen van Gavrilova. Bertens ging mee in het vertragende spel, iets waar niet haar kracht ligt. Toch slaagde de pupil van Raemon Sluiter er in om via onder andere een prachtig dropshot een 5-3 voorsprong te nemen. Gavrilova serveerde om in de wedstrijd te blijven. Bertens kwam op 00-40, maar zag dat de Australische met gedurfd spel de drie matchpoints op rij wegwerkte.

Bertens was vastbesloten en via een aanvallende forehand dwong ze opnieuw een matchpoint af. Nu was het wel raak, doordat Gavrilova een backhand over de baseline sloeg.

Met beide armen in de lucht vierde Bertens het bereiken van de halve finale. Voor een plek in de finale is Simona Halep de tegenstandster. De Roemeens versloeg Anett Kontaveit uit Estland met 6-2 6-4.