11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Del Potro boekt knappe overwinning op Nishikori, Cilic verslaat Goffin

18/05/17, 20:33 | Meer van: ,

Juan Martin del Potro en Marin Cilic zijn doorgedrongen tot de kwartfinale van het Masters 1000-toernooi van Rome.

De ongeplaatste Del Potro versloeg de als zevende ingeschaalde Kei Nishikori met 7-6(4) 6-3. De Argentijn neemt het in de kwartfinale op tegen Novak Djokovic. De nummer twee van de wereld was met 6-4 6-4 te sterk voor Roberto Bautista Agut. Del Potro speelde dit jaar al twee keer tegen de Serviër. Beide wedstrijden waren op hardcourt en gewonnen door Djokovic.

Cilic
De nummer zes van de plaatsingslijst, Cilic, was in straight sets te sterk voor nummer negen, David Goffin. De Kroaat versloeg de Belg, die aan een goed gravelseizoen bezig is, relatief gemakkelijk met 6-3 6-4. Binnen anderhalf uur was het pleit beslecht.

Voor een plek in de halve finale moet Cilic zien af te rekenen met John Isner. Het Amerikaanse servicekanon versloeg Stan Wawrinka met 7-6(1) 6-3. De Zwitser was als derde geplaatst bij het laatste Masters 1000-toernooi dat op gravel wordt gespeeld.