11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Bertens naar kwartfinale, Kontaveit stoot ook door in Rome

18/05/17, 20:20 | Meer van:

Kiki Bertens en Anett Kontaveit hebben de kwartfinale bereikt van het Premier-toernooi van Rome.

Bertens was net als twee weken geleden in straight sets te sterk voor Ekatarina Makarova: 7-6(3) 6-1. De pupil van Raemon Sluiter kon in de openingsset een break voorsprong in eerste instantie nog niet verzilveren. Bij 5-4 serveerde Bertens voor setwinst, maar moest na enkele malen deuce haar servicegame aan de Russin laten. In de tiebreak liep de Nederlandse nummer een uit naar een comfortabele voorsprong om de tiebreak met 7-3 naar zicht toe te trekken.

Het tweede bedrijf werd eenrichtingsverkeer en zodoende kwalificeerde de Wateringse zich voor een plek bij de laatste acht. In de kwartfinale is Daria Gavrilova de tegenstandster van Bertens. De Australische met Russisch bloed knokte zich door het kwalificatietoernooi en versloeg in de derde ronde Svetlana Kuznetsova met 2-6 7-5 6-4.

Kontaveit
Ricoh Opendeelneemster Anett Kontaveit sloeg zich in de Italiaanse hoofdstad ook door het kwalificatietoernooi. De Estse is de nummer 65 op de wereldranglijst en verraste in de tweede ronde van het hoofdschema met een 6-4 6-0 zege op ranglijstaanvoerder Angelique Kerber.

In de derde ronde toonde Kontaveit, die gecoacht wordt door de Nederlander Glen Schaap, haar goede vorm door Mirjana Lucic-Baroni overtuigend met 6-1 6-1 te verslaan. Voor een plek in de halve finale moet Kontaveit zien af te rekenen met nummer zes van de plaatsingslijst, Simona Halep.