11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Del Potro door naar derde ronde Masters 1000-toernooi van Rome

17/05/17, 16:28 | Meer van:

Juan Martin del Potro is doorgedrongen tot de laatste 16 van het Masters 1000-toernooi van Rome. Kyle Edmund wist goed tegenstand te bieden, maar moest uiteindelijk met 7-5 6-4 zijn meerdere erkennen in de Argentijn.

Na een knappe eerste ronde overwinning op Grigor Dimitrov moest Del Potro tegen Edmund ook op zijn toppen spelen. De 22-jarige Brit maakte het een aantal weken geleden op het gravel van Monte Carlo Rafael Nadal ook al lastig.

Del Potro moest twee keer zijn servicegame inleveren, maar stelde daar genoeg tegenover. Van de 11 gecreëerde breakkansen benutte de voormalig US Openkampioen er vier. Voldoende om elke set met een break verschil naar zich toe te trekken.

Om een plek in de kwartfinale te bemachtigen zal de Toren van Tandil moeten zien af te rekenen met Kei Nishikori. De als zevende geplaatste Japanner versloeg David Ferrer met 7-5 6-2.