11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Bertens toont goede vorm tegen supertalent

17/05/17, 12:27 | Meer van:

Kiki Bertens heeft in de tweede ronde van het Premier-toernooi van Rome een puik optreden afgeleverd. De jonge Catherine Bellis werd met 6-4 6-0 en goed spel verslagen.

De service van Bertens was vooral in de beginfase oppermachtig. De Wateringse liep snel uit naar 4-1. De Nederlandse nummer een zag de 18-jarige Amerikaanse, die via het kwalificatietoernooi in het hoofdschema was gekomen, echter terugkomen tot 4-4. Tijdens de wissel bij 5-4 kwam coach Raemon Sluiter de baan op voor enkele tactische tips. Dit resulteerde in 6-4 setwinst.

In het tweede bedrijf groeide de vorm van Bertens en walste ze over Bellis heen. Krachtige slagen vanaf de baseline werden afgewisseld met gevoelige stopvolley’s aan het net. De nummer twintig op de wereldranglijst gunde haar 33 plekken lager gerangschikte tegenstandster geen enkele game meer.

Voor een plek in de kwartfinale speelt Bertens tegen de winnares van de partij Dominika Cibulkova – Ekaterina Makarova. Deze wedstrijd in de tweede ronde staat voor later op woensdag in de planning.