8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase in enerverend duel niet opgewassen tegen Berlocq in Rome

15/05/17, 18:00 | Meer van:

Robin Haase is in de openingsronde van het Masters 1000-toernooi van Rome blijven steken. Carlos Berlocq uit Argentinië was met 6-3 7-5 in een enerverend duel te sterk.

Haase zou in eerste instantie spelen tegen Marcos Baghdatis, maar de Cyprioot moest zich wegens prive omstandigheden op het laatste moment terugtrekken. Qualifier Berlocq nam de vrijgekomen plaats in het schema in.

Haase begon niet scherp tegen de nummer 68 van de wereld en werd in zijn eerste servicegame gebroken. Deze break voorsprong gaf Berlocq niet meer uit handen.

De start van het tweede bedrijf leek qua scoreverloop een kopie van de eerste set. Ook nu kwam Haase met 2-0 achter, maar met goed spel nam de Hagenaar het momentum over en pakte vijf games op rij. Bij 5-3 lukte het de Nederlandse nummer een niet om de set uit te serveren. Twee setpoints bleven onbenut. Een nieuwe break, door een dubbele fout van Haase op breakpoint, bij 5-5 was voldoende voor Berlocq om het duel te beslissen. Ook al moest de 34-jarige Argentijn nog terugkomen van een 15-40 stand in zijn laatste servicegame.

In de tweede ronde op het gravel in de Italiaanse hoofdstad wacht Tomas Berdych. De als 12de geplaatste Tsjech was met 7-6(7) 6-4 te sterk voor Mischa Zverev uit Duitsland.