8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Del Potro wint topaffiche tegen Dimitrov

15/05/17, 22:10 | Meer van:

Toen beiden spelers de loting zagen, was geen van beiden blij. Het lot koppelde Grigor Dimitrov, als 10de geplaatst, en Juan Martin del Potro in de openingsronde van het Masters 1000-toernooi van Rome aan elkaar. Het was uiteindelijk Del Potro die aan het langste eind trok: 3-6 6-2 6-3

De topspelers schotelden de toeschouwers een wedstrijd van hoog niveau voor. In de openingsset was het de Bulgaar die het beste van het spel had. Del Potro had door trieste familie omstandigheden nog niet veel gravelwedstrijden in de benen en moest nog wat wennen aan het hoge tempo van Dimitrov.

De 28-jarige Argentijn kwam in set twee en drie steeds meer in zijn ritme en deelde rake klappen met zijn forehand uit. Het loopvermogen van Dimitrov werd flink getest en dat zorgde voor de meest spectaculaire slagenwisselingen. Ook Del Potro bewoog zeer goed over het gravel in de Italiaanse hoofdstad en had op het gevarieerde spel van Dimitrov telkens een passend antwoord.

Op zijn eerst matchpoint was het met een goede eerste service direct raak voor de US Openkampioen van 2009 die in juni naar Rosmalen komt.

In de volgende ronde speelt Del Potro tegen Kyle Edmund. De jonge Brit versloeg Joao Sousa uit Portugal met 6-3 6-4.