8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Vandeweghe naar finale Fed Cup

24/04/17, 11:09 | Meer van:

CoCo Vandeweghe heeft met haar land de finale van het Fed Cuptoernooi bereikt. Thuisland Verenigde Staten won met 3-2 van Tsjechië.

Vandeweghe haalde alle drie de punten voor TeamUSA binnen. In het eerste enkelspel was de winnares van het Ricoh Open met 6-1 6-4 te sterk voor Marketa Vondrousova. In het tweede enkelspel op de openingsdag bracht Katerina Siniakova de stand weer gelijk door Shelby Rogers met 6-3 6-3 te verslaan.

In het duel der kopvrouwen op zondag versloeg Vandeweghe Siniakova overtuigend met 6-4 6-0. Invaller Lauren Davis kon de het niet bolwerken tegen Vondrousova (2-6 5-7) waardoor het afsluitende dubbelspel de beslissing moest brengen.

Dubbelspecialist Bethanie Mattek-Sands vergezelde Vandweghe. Het Amerikaanse koppel was met 6-2 6-3 duidelijk te goed voor Krystina Pliskova en Siniakova en stelde zodoende de finaleplaats veilig.

In de finale neemt de Verenigde Staten het op tegen Wit-Rusland. In de eerste ronde versloeg Wit-Rusland (zonder Victoria Azarenka) Nederland. In de halve finale werd Zwitserland met 3-1 aan de kant gezet.

De Fed Cupfinale staat gepland voor 11 en 12 november en wordt gespeeld in Wit-Rusland. Ondergrond en locatie worden later bekendgemaakt.