8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Goffin niet opgewassen tegen Nadal

22/04/17, 19:37 | Meer van:

David Goffin heeft in de halve finale van het Masters 1000-toernooi van Monte-Carlo zijn meerdere moeten erkennen in Rafael Nadal. De negenvoudig kampioen in het Prinsdom was met 6-3 6-1 veel te sterk voor de Belg.

In hun eerste confrontatie ging het tot halverwege de eerste set goed voor Goffin. De nummer 13 van de wereld dacht zijn servicegame naar 4-2 te hebben gewonnen door een te lang gespeelde bal van Nadal. De lijnrechter gaf de bal uit, maar de umpire wees een andere balafdruk aan en kende het punt toe aan de Spanjaard. Goffin en het publiek konden het niet geloven.

Goffin die voor het eerst in de halve finale van het Masters 1000-toernooi van Monte-Carlo stond, speelde gedesillusioneerd verder, maar kwam deze tegenslag niet meer te boven. Alle energie leek uit Goffin, die een ronde eerder Novak Djokovic in drie sets uitschakelde, te vloeien.

De tweede set was daardoor een formaliteit voor Nadal die voor zijn tiende titel op het gravel van het Vorstendom gaat spelen tegen landgenoot Albert Ramos-Vinolas. De nummer 15 van de plaatsingslijst versloeg Lucas Pouille met 6-3 5-7 6-1.

Ramos-Vinolas bereikte voor het eerst in zijn carrière de finale van een Masters 1000-toernooi.