11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Goffin en Haase door in Monte-Carlo

19/04/17, 09:36 | Meer van: ,

David Goffin en Robin Haase zijn een ronde verder gekomen bij het Masters 1000-toernooi van Monte-Carlo.

De als tiende geplaatste Goffin reikte al tot de derde ronde door Nicolas Almagro te verslaan met 7-5 6-1. De Belg trof in het begin van de partij een sterk spelende Almagro. De grillige Spanjaard nam een ruime voorsprong, maar kon die in de eerste set niet over de streep trekken. De degelijke Goffin was in het vervolg te solide.

Robin Haase moest nog een eerste rondepartij afwerken in het prinsdom. De Hagenaar werd gekoppeld aan een lucky loser. Dat was deze week de Bosniër Damir Dzumhur. Haase en Dzumhur speelden ruim een week geleden ook al tegen elkaar tijdens de Davis Cup. Toen was de Nederlandse nummer een in een tumultueus duel in vijf sets te sterk. Op het gravel van Monte-Carlo was Haase Dzumhur met 6-3 6-2 de baas.

Dominic Thiem is de tegenstander in de tweede ronde voor Haase. De jonge Oostenrijker is als zesde geplaatst en kende daardoor een bye in de openingsronde. De winnaar van dit treffen, speelt in de derde ronde tegen Goffin.