11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Kwartfinale eindstation voor Bertens in Bogota

14/04/17, 09:51 | Meer van:

Kiki Bertens heeft niet de halve finale weten te bereiken van het WTA-toernooi in Bogota. Francesca Schiavone was in de kwartfinale op het Colombiaanse gravel met 6-1 6-4 te sterk voor de nummer een van de plaatsingslijst.

Het was de tweede wedstrijd van de dag voor Bertens. In de ochtend moest de Wateringse de door regen uitgestelde tweede ronde tegen landgenote Cindy Burger spelen. Tegen Schiavone kwam Bertens niet in haar spel, terwijl de Italiaanse veterane duidelijk kampte met een nek blessure. De pupil van Raemon Sluiter maakte 22 onnodige fouten en sloeg liefst zeven dubbele fouten in acht servicegames.

In de halve finale neemt de met een wildcard toegelaten Schiavone het op tegen Johanna Larsson. De Zweedse versloeg een andere Italiaanse; Sara Errani werd met 7-5 en 6-4 aan de kant gezet.