11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Bertens treft Burger in Bogota

12/04/17, 08:59 | Meer van:

Kiki Bertens heeft bij het WTA-toernooi van Bogota de tweede ronde bereikt. De Wateringse versloeg Nina Stojanovic uit Servië in straight sets. Het werd 6-4 6-1 voor de in Colombia als eerste geplaatste Bertens. Het is de tweede keer dat Bertens, momenteel de nummer twintig van de wereld, lijstaanvoerster is bij een WTA-toernooi. Eerder dit jaar gebeurde dit ook bij het toernooi van Hobart.

In de tweede ronde treft Bertens, in juni ook deelneemster bij het Ricoh Open, Cindy Burger. De Volendamse knokte zich door het kwalificatietoernooi en won na ruim een jaar weer een wedstrijd in een hoofdschema van een WTA-toernooi. Tatjana Maria uit Duitsland won nog wel de eerste set op het Colombiaanse gravel met 7-5, maar daarna was het Burger die het minst wisselvallig was. De nummer 171 op de wereldranglijst pakte de volgende sets met 6-3 6-4.

Het wordt de eerste onderlinge ontmoeting voor Burger en Bertens op de tour.