11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Davis Cupteam na openingsdag gelijk tegen Bosnië-Herzegovina

07/04/17, 20:56

Het Nederlands Davis Cupteam speelt, onder leiding van de nieuwe captain Paul Haarhuis, in de tweede ronde van de Europese/Afrikaanse zone in en tegen Bosnië-Herzegovina. Aan het einde van de openingsdag is de tussenstand 1-1.

Kopman Robin Haase opende het treffen op vrijdag tegen Mirza Basic. De Hagenaar kende de eerste twee sets geen enkele problemen tegen de nummer twee van Bosnië-Herzegovina: 6-4 6-2. Na enkele dubieuze beslissingen van de umpire pakte Basic, de nummer 170 van de wereld, met 7-5 de derde set. In de vierde set plaatste Haase op 4-3 de beslissende break om vervolgens de partij uit te serveren.

Thiemo de Bakker mocht namens Nederland in de tweede enkelspelpartij aantreden tegen Damir Dzumhur. De nummer één van het thuisland kende geen genade en won overtuigend met driemaal 6-2.

De Bakker speelde na maanden blessureleed zijn eerste officiële wedstrijd van 2017. Het wedstrijdritme dat bij de Westlander ontbrak was duidelijk zichtbaar. De Bakker is ondertussen afgezakt naar plek 434 op de wereldranglijst.

Zaterdag staat het belangrijke dubbelspel op het programma. Voor Nederland staat het koppel Jean-Julien Rojer/Tallon Griekspoor op het opstellingsformulier, maar captain Haarhuis mag tot een uur voor de wedstrijd spelers wisselen. Verwacht wordt dat Haase naast Rojer zal plaatsnemen.

De winnaar van deze landenwedstrijd mag spelen voor een ticket in de Wereldgroep 2018.