8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Veel aansprekende ATP-spelers naar Ricoh Open in Rosmalen

27/04/16, 10:36

Het Ricoh Open in Rosmalen heeft voor de tennisliefhebber veel aantrekkelijke deelnemers weten te strikken bij de mannen. De startlijst van het ATP 250-evenement wordt aangevoerd door top10-speler Richard Gasquet.

David Goffin (ATP-13), Robin Haase (ATP-62) en titelverdediger Nicolas Mahut (ATP-48) waren in een eerder stadium al aangekondigd als deelnemers aan het grastoernooi. Goffin verloor vorig jaar in de finale van Mahut, die zo zijn tweede eindzege in de wacht sleepte op het Brabantse gras.

Achter Gasquet en Goffin is Bernard Tomic (ATP-22) de hoogst geklasseerde speler die naar het toernooi komt. De Australiër staat voor zijn debuut in Rosmalen, terwijl Gasquet voor het eerst sinds 2008 weer meedoet.

Gasquet speelt graag op gras, wat hij heeft bewezen met twee toernooizeges in Nottingham én twee halve finales op Wimbledon. Vorig jaar nog bereikte de man met de fluwelen enkelhandige backhand de laatste vier op de All England Club.

Meer interessante namen zijn die van Alexandr Dolgopolov (ATP-28), Ivo Karlovic (ATP-31), Fernando Verdasco (ATP-51) en toptalent Alexander Zverev (ATP-49). De jonge Duitser geeft de voorkeur aan het spelen in Rosmalen, in plaats van aan te treden in eigen land in Stuttgart.

Zverev was in februari nog een van de smaakmakers van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. In Ahoy haalde de 19-jarige tiener als wildcardspeler de kwartfinale.

Door zijn snelle ontwikkeling behoort Zverev, die dit jaar een matchpoint tegen Rafael Nadal in Indian Wells niet kon verzilveren, in Rosmalen tot de rechtstreeks toegelaten deelnemers en absolute publiekstrekkers.

Het Ricoh Open, dat van 6 tot en met 12 juni gehouden wordt, kent ook Amerikaanse inbreng. Steve Johnson (ATP-32) en Sam Querrey (ATP-37) hebben zich aangemeld.

Luxemburger Gilles Muller (ATP-42) zal ouderwets servicevolleyspel meenemen en met Vasek Pospisil (ATP-45) heeft het evenement de Wimbledonkampioen in het dubbelspel van 2014 in huis.