8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Mahut keert terug voor titelverdediging Ricoh Open in Rosmalen

14/04/16, 14:01

Nicolas Mahut (ATP-48) is de volgende speler die in 2016 bij het Ricoh Open in Rosmalen te bewonderen zal zijn van 6 tot en met 12 juni. De Fransman gaat proberen zijn titel te verdedigen op het Brabantse gras.

In 2013 won Mahut in Rosmalen zijn eerste carrièretitel, door in de finale Stan Wawrinka te verrassen. Twee jaar later herhaalde de 34-jarige servicevolley-speler het kunststukje, ten koste van David Goffin.

In totaal heeft Mahut, die vaak excelleert op Nederlandse bodem (hij schopte het dit jaar ook tot de laatste vier bij het ATP 500-toernooi in Rotterdam), drie toernooizeges geboekt in zijn loopbaan.

In het dubbelspel heeft de man uit Angers nog meer succes geboekt, met in totaal 13 trofeeën, waaronder een titel op de US Open en in maart van dit jaar een dubbelslag bij de Masters 1000-toernooien van Indian Wells en Miami. Daarnaast reikte hij ook al eens tot de finale op Roland Garros en de Australian Open.

Het deelnemersveld van het gecombineerde ATP/WTA-evenement in Rosmalen kent naast Mahut in ieder geval ook nummer één van Nederland Robin Haase, nummer 13 van de wereld David Goffin uit België, verliezend finaliste in 2015 en top10-speelster Belinda Bencic, voormalig nummer één van de wereld Jelena Jankovic en nummer één van Nederland Kiki Bertens.