04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Cilic: ‘Ik kijk er naar uit om weer in ’s-Hertogenbosch te spelen’

09 May, 12:00

Marin Cilic stond in 2017 in de halve finale van Libéma Open en reikte daarna tot de eindstrijd op Wimbledon. De voormalig US Openkampioen kan dus goed uit de voeten op gras. Hij won ook al drie toernooien op deze ondergrond; Queens Londen in 2012 en 2018 en Stuttgart in 2021. Hij is daarom één van de kanshebbers dit jaar voor de Libéma Opentitel dit jaar.

‘Ik kijk er naar uit om weer in ’s-Hertogenbosch te spelen, nadat het toernooi vorig jaar niet door kon gaan. Ik hou van het spelen op gras. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in 2017 tot de halve finale kwam. Dat bleek een goede voorbereiding op Wimbledon waar ik de finale speelde. Vorig jaar won ik het grastoernooi van Stuttgart. Ik kijk er dus naar uit om in ’s-Hertogenbosch in actie komen waar de omstandigheden voor de spelers altijd heel goed zijn.’

In 2018 bereikte de 33-jarige Kroaat de derde plek op de wereldranglijst. Op dit moment is hij terug te vinden op plaats 23.

Mondiale nummer twee Daniil Medvedev, nummer negen Felix Auger-Aliassime en voormalig top10-speler David Goffin, die in 2017 piekte met een zevende positie op de wereldranglijst, hadden eerder al hun deelname bevestigd.

Botic van de Zandschulp gaat zijn debuut in het hoofdschema maken. De Nederlandse nummer één is bezig aan een geweldige opmars. Onlangs stond hij in de finale van het ATP-toernooi in München.

Het complete deelnemersveld zal later deze week worden bekendgemaakt.

Koop hier je ticket.