04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Medvedev als ‘Wereldkampioen’ naar Rosmalen

23/11/20, 11:35

Daniil Medvedev heeft het ATP-seizoen afgesloten met de grootste toernooizege in zijn loopbaan. De Rus wist in de O2 Arena van Londen de ATP Finals op zijn naam te schrijven. In de finale van het prestigieuze eindejaarstoernooi, waar de beste acht spelers van het jaar voor worden uitgenodigd, versloeg hij Dominic Thiem in drie sets: 4-6 7-6(2) 6-4.

Voorafgaand aan de ATP Finals was de 24-jarige Medvedev ook de beste bij het Masters 1000-toernooi van Parijs. De US Openfinalist van 2019 bewijst dat hij een spelers is die de komende jaren een vaste plek in de top10 zal bewonen.

Bij de ATP Finals versloeg Medvedev de complete top3 van de ranking. In de groepswedstrijd was hij Novak Djokovic de baas en in de halve finale zette hij Rafael Nadal voor het eerst in zijn carrière aan de kant, waarna hij Thiem in de eindstrijd van het officieuze wereldkampioenschap versloeg. Met de toernooizege verstevigde hij zijn vierde plaats op de wereldranglijst.

Libéma Open werd dit jaar door de corona pandemie uitgesteld naar 2021. Medvedev zou dit jaar van de partij zijn en liet direct weten dat hij volgend jaar naar Nederland komt om te proberen zijn eerste titel op gras te veroveren.