8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Halep houdt Mertens uit kwartfinale Roland Garros

04/06/18, 12:23 | Meer van:

Elise Mertens is in de vierde ronde op Roland Garros een halt toe geroepen door Simona Halep. De nummer één van de wereld racete op het centre court Philippe Chartrier naar een 6-2 6-1 overwinning.

Halep speelde nagenoeg foutloos tegen de Belgische nummer één. De Roemeense combineerde agressief spel, waarbij ze de ballen snel nam, met haar zo kenmerkende degelijkheid.

In beide sets werd de servicegame van Mertens vroeg gebroken. Hierdoor kon de nummer 16 van de plaatsingslijst zich niet echt in de partij knokken. Maar aan vechtlust geen gebrek bij de 22-jarige speelster uit Leuven. Mertens voorkwam dat Halep bij 6-2 5-0 de wedstrijd uitserveerde, maar een game later werd opnieuw serviceverlies toch fataal.

Halep heeft nu 75% van al haar wedstrijden in haar loopbaan op gravel weten te winnen. Voor een plek in de halve finale treft de finaliste van vorig jaar thuisspeelster Caroline Garcia of Angelique Kerber. De Duitse voormalige nummer één was in de vorige ronde te sterk voor Kiki Bertens.

Mertens is uitgespeeld in Parijs en kan zich gaan richten op gras. De Belgische zal aantreden bij het Libéma Open dat maandag 11 juni begint.