06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens opnieuw te bewonderen in Rosmalen

Maandag, 11:38 | Meer van:

Kiki Bertens stond bovenaan het verlanglijstje van Libéma Open en achter haar naam kan nu een vinkje worden gezet. De Nederlandse nummer één doet ook komende editie mee aan het grastoernooi in Rosmalen.

De 28-jarige Bertens kende een goede start van het nieuwe seizoen. In Brisbane haalde ze de kwartfinale en op de Australian Open verbeterde ze haar beste resultaat ooit met een vierde ronde tegen de latere finaliste Garbine Muguruza.

De mondiale nummer acht won in 2019 twee WTA-titels. Ze was de beste bij het indoortoernooi van Sint-Petersburg en het grote WTA-toernooi in Madrid. De titel van het Premier Mandatory-toernooi in de Spaanse hoofdstad betekende de grootste toernooizege van een Nederlandse speelster ooit. Als beloning werd Bertens ook nog eens de hoogst genoteerde Nederlandse speelsters ooit op de wereldranglijst, met een fantastische vierde plek.

Bij de Libéma Open van 2019 was Bertens in de finale tegen Alison Riske één punt verwijderd van de toernooizege. Ze zou daarmee de eerste Nederlandse winnares na Michaëlla Krajicek in 2006 zijn geworden.